Informatie opdracht GGD IJsselland

Hey hoi!

Wat tof dat je interesse hebt om mee te werken aan een bijzondere foto-opdracht die ik in opdracht voor GGD IJsselland uitvoer. 

Hieronder kan je wat meer lezen over wat de opdracht precies inhoud. En mocht je daarna denken 'hier wil ik aan meewerken!' als model in een van de twee projecten, dan mag je het contactformulier onderaan de pagina invullen en kom ik via die weg met je in contact. Je hebt overigens geen ervaring nodig als model en iedereen mag en kan zich aanmelden die hiervoor openstaat!

 

In samenwerking met de GGD maak ik een serie met een overkoepelend thema. Het thema van deze serie is een best zwaar thema, namelijk depressie en suïcide. Ik heb al twee risicogroepen vastgelegd: mannen tussen de 40 en 65 jaar & de agrarische sector. Nu zijn er nog twee risicogroepen die we vast willen leggen, zodat de serie compleet is. De twee andere risicogroepen zijn 'Jongeren' en 'Nabestaanden'. De GGD heeft samen met 113 het project ‘Zelfmoord? Praat erover!’ in het leven geroepen om dit in de samenleving bespreek te maken. 

 

Jongeren

Helaas komen er nog veel suïcides voor onder jongeren. Om dit bespreekbaar te maken, zal ik een tweeluik maken waarin we laten zien dat praten helpt.  

Voor het tweeluik ben ik opzoek naar een meisje tussen de 15 en 17 jaar die als hoofdpersoon model zou willen staan. En daarnaast ben ik opzoek naar 1 of 2 extra jongens en 1 meisje van diezelfde leeftijd. 

Mocht jij interesse hebben, zou ik het fijn vinden als je dit ook even met je ouders/voogd bespreekt. Het is een onderwerp wat wel pittig is en er samen over in gesprek gaan lijkt mij daarom een goed idee!

 

Nabestaanden

Voor nabestaanden is het een heftige tijd. De rouw ziet er namelijk ook anders uit dan wanneer iemand er niet zelf voor kiest om (plotseling) uit het leven te stappen. 

Voor deze risicogroep is een drieluik bedacht om te laten zien welke emoties erbij komen kijken en dat deze er ook allemaal zeker mogen zijn. 

Ik ben opzoek naar twee vrouwen van rond de 40 jaar. Hierbij zal één hoofdpersoon zijn en dus als nabestaande worden gefotografeerd. De ander als vriendin die op bezoek is en er voor de nabestaande is. 

 

 

Betreft de beelden: GGD IJsselland mag het tweeluik (jongeren) en drieluik (nabestaanden) gebruiken in presentaties, uitingen off- en online en bij eventuele publiciteit (in- en extern) over dit thema alsmede in een expositie. Deze expositie zal door de regio ‘reizen’ tijdens en na de internationale dag voor suïcide preventie. Dit is 10 september 2022. Jij als model gaat er dus mee akkoord dat GGD IJsselland vrij is om de beelden te gebruiken op verschillende manieren en plekken.

 

Mocht je geïnteresseerd zijn en via het contactformulier je gegevens invullen, zal ik je daarna een bijlage sturen met daarin het uitgewerkte concept. Zo kan je lezen wat het plan is. Daarbij heb ik een schets gemaakt met beelden van internet, zodat je visueel kan zien hoe het ongeveer zal gaan worden.

 

En ook niet onbelangrijk, ik zou de shoot graag plannen in (het tweede deel van) juli 2022, in de omgeving van Deventer of Raalte. 

Contactformulier

Ben jij geïnteresseerd om voor een van de twee concepten model te staan en ben jij beschikbaar in juli 2022? Super tof!

Vul dan hieronder je gegevens in en ik zal je de conceptuitwerking en het voorbeeld sturen.

 


 

* Mocht je minderjarig zijn, overleg dan eerst met je ouders/voogd of dit iets voor jou is. Het liefst heb ik dan ook dat het contact met mij via de ouders/voogd gaat, zodat zij goed op de hoogte zijn.