Projecten
Als fotograaf richt ik mij graag op de mens en de maatschappij. Naast mijn wat meer commerciële werk, vind ik het heel interessant om voor organisaties, instituten, projectgroepen, enz. als fotograaf conceptueel werk te maken. Documentaire fotografie is hierbij mijn uitgangspunt, waarbij ik vooral portretten maak, maar ook stillevens, architectuur of landschappen vastleg om een verhaal te vertellen. Herkenning en bewustwording creëren is vaak mijn doel met een serie of fotografisch beeld. Door mijn empathische karakter weet ik een sfeer of gevoel te visualiseren om de boodschap tot de kijker over te brengen en hun aandacht vast te houden. Tijdens een samenwerking ga ik graag met een aantal personen uit jullie team in gesprek over de wensen, jullie doel en wat jullie misschien al in gedachten hebben. Mocht de klik er zijn en zitten we op eenzelfde lijn, dan zetten we de samenwerking door en ga ik aan de slag om een (aantal) concept(en) uit te werken. Deze spreken we dan samen door, waar gewenst vullen we het concept aan om het vervolgens uit te voeren!
Ik haal ontzettend veel voldoening hier uit en hoop met mijn fotografie mensen aan het denken te zetten en bij te dragen aan het gewenste doel.
Naast dat ik conceptueel werk maak voor organisaties, instituten en projectgroepen, sta ik ook zeker open voor particulieren. Heb jij een verhaal wat je vastgelegd wilt hebben, voor jezelf of voor een probleem die jij vanuit jezelf onder de aandacht wilt brengen, zou ik graag met jou in contact komen. Het lijkt mij ontzettend fijn om jou te helpen het doel te behalen of om jouw verhaal vast te leggen, zodat jij hiervan een herinnering hebt.
GGD IJsselland | Zelfmoord? Praat erover!
In 2019 ben ik een samenwerking aan gegaan met GGD IJsselland. Zij waren net begonnen met het project Zelfmoord? Praat erover! om het taboe rond dit onderwerp te doorbreken. Het leek mij ontzettend mooi om een bijdrage hieraan te leveren en met fotografisch beeld dit thema onder de aandacht te brengen. Na goed overleg en het bespreken van de wensen, kon ik aan de gang. Ik had genoeg informatie gekregen rondom de verschillende risicogroepen en ben aan de slag gegaan om de problemen en oplossingen betreft de doelgroep en het in gesprek gaan, in verschillende concepten uit te werken.
Twee concepten heb ik uitgewerkt in 2019/2020, maar toen was corona daar en werd het project gepauzeerd. Aan het begin van 2022 kreeg ik een mailtje dat vanuit de GGD toch de wens er was om de serie compleet te maken en dus ben ik weer aan de slag gegaan. Nu zijn er 4 concepten volledig uitgewerkt en zullen deze ingezet gaan worden tijdens de Roadtrip van GGD IJsselland in deze regio. Aan het 5e concept wordt nog gewerkt. Deze zal later aansluiten bij de Roadtrip.
"Vanaf september 2022 bezoekt GGD IJsselland iedere maand een gemeente in de regio IJsselland met een reizende fototentoonstelling. Zo helpt de GGD in samenwerking met de gemeenten en netwerkpartners om het taboe op zelfdoding te doorbreken en sporen we mensen aan om te vragen naar gedachten aan zelfdoding. Zelfmoord? Praat erover!
Iedere foto, iedere serie, ieder mens heeft een verhaal. Met deze tentoonstelling nodigt de GGD je uit om naar deze verhalen te vragen én om het jouw te delen. Met iemand die je dierbaar is, met je buurman of -vrouw, je collega, een leerkracht en/of een professional. Na de openingen in Staphorst reist de tentoonstelling door naar Hardenberg. Op ggdijsselland.nl/roadtrip vind je meer informatie over de tentoonstelling."
Binnenkort zal ik de foto's ook hier op mijn site plaatsen. Afgelopen 6 september was de opening van de Roadtrip en fototentoonstelling in Staphorst. Ontzettend tof om de serie nu afgedrukt en geëxposeerd te zien. Het begint bij een gesprek, een bedenksel, een schets en om het dan zo ook daadwerkelijk afgedrukt te zien, maakt mij trots. Blij dat ik een bijdrage kan leveren door mijn passie voor fotografie en conceptontwikkeling in te zetten. Love my job!
Zelf ben ik natuurlijk ontzettend trots op dit resultaat, dat mijn werk geëxposeerd wordt en dat allemaal voor het belangrijke doel om het taboe op zelfmoord te doorbreken. Ik hoop hierbij dat ik in ieder geval 1 persoon kan inspireren om met een vertrouwd persoon in gesprek te gaan. Zelfmoord? Praat erover!
Onze Tuin





Titia Seubring | ONZETUIN | eindexamen deeltijdopleiding Academie Artemis
Styling en concept: Titia Seubring | Fotografie en bewerking: Marit Otte






Campagnebeelden voor Operatie Steenbreek | fictief



Ik wil laten zien dat introvert en extravert beiden bestaan en dat beiden even belangrijk zijn. De een is niet beter dan de ander. Door te spelen met transparantie heb ik de modellen die het introvert zijn verbeelden, laten opgaan in de natuur. De modellen die het extravert zijn verbeelden, dragen opvallende, kleurrijke kleding. Op het eerste gezicht trekken de extraverte modellen meer aandacht. In het echte leven is dit ook zo. Naarmate je de serie doorloopt valt het op dat er ook personen staan die niet direct opvallen, de introverte modellen. Door de rondlopende lijn door de serie, is het de bedoeling dat je terug gaat kijken naar de eerste beelden en ga je kijken waar de introverte personen staan. Op die manier krijgen de introverte modellen ook aandacht en is er een soort gelijkheid ontstaan.
Ik ben benieuwd of het jou direct opviel dat er helemaal aan de linkerkant ook nog iemand stond! 😉





Documentaire serie | Vermaak met een kritische blik